Avtoličarstvo v Ljubljani ponuja vsa kleparsko-ličarska popravila na enem mestu! V podjetju Avtotehna Vis opravljajo avtoličarske storitve, pri tem pa si pomagajo z najboljšimi materiali na trgu, z uporabo najnovejših metod ter tehnik dela. S tradicijo, kvalitetnim delom ter korektnim odnosom bodo zagotovo opravičili vaše zaupanje. 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo še nekoliko bolj natančno predstavili avtoličarstvo v Ljubljani. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Kleparsko ličarska popravila na vozilih  vseh znamk

V Avtotehni Vis poleg servisnih popravil (kot že omenjeno) opravljajo tudi kleparsko ličarska popravila na vozilih vseh znamk. Avtoličarstvo v Ljubljani je opremljeno s sodobno delavnico, kjer lahko strokovno odpravijo vse poškodbe, ki so nastale na vašem jeklenem konjičku. Njihovi strokovnjaki si pri delu pomagajo z najbolj sodobno opremo, saj ta omogoča kakovostna in hitra popravila. Kot pooblaščeni serviser znamk Opel, Chevrolet, Peugeot in Citroën vam zagotavljajo popravilo po najnovejših smernicah proizvajalca vašega vozila. Poudariti moramo, da v njihovi sodobni kleparsko-ličarski delavnici strokovno odpravijo prav vse poškodbe, ki so nastale na vašem vozilu.

Zagotovijo tudi originalne nadomestne dele z garancijo, pri popravilu pločevine pa zagotovijo ohranitev garancije na prerjavenje pločevine, ki bi vam sicer v primeru posega nepooblaščene osebe žal prenehala. Tovrstna garancija velja deset ali pa celo še več let. Vsekakor ne smemo mimo dejstva, da se lahko pohvalijo tudi z novo lakirno komoro Blowtherm, ki predstavlja najsodobnejšo avtoličarsko tehnologijo, s pomočjo katere zagotovijo, da so vozila tudi po popravilu varna kot so bila pred nesrečo ali poškodbo. Ja, vse to na enem mestu ponuja avtoličarstvo v Ljubljani!

Avtoličarji in njihovo delo

V nadaljevanju pa vam bomo predstavili še nekaj osnovnih informacij o avtoličarjih ter o delu, ki ga opravljajo. Avtoličarji v Avtotehni Vis običajno pripravljajo barve in barvajo oziroma lakirajo raznovrstne kovinske ter lesene predmete. Opravljajo tudi karoserijska popravila, strankam svetujejo v zvezi s popravili in vzdrževalnimi deli, jih seznanijo s stanjem zaščitenih in ličenih površin, potrebnimi vzdrževalnimi deli, popravili in s časom, potrebnim za izvedbo del, zamenjujejo in popravljajo karoserijske dele, popravljajo manjše poškodbe na karoserijskih delih oziroma sestavljajo ali demontirajo dele in sklope vozila. Obenem izpolnjujejo delovno dokumentacijo oziroma dnevnik, naročajo in skladišči jo rezervne dele in opremo, nadzorujejo, nastavljajo ter vzdržujejo naprave, stroje in pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Vedite, da imajo omenjene osebe zelo dobre ročne ter risarske spretnosti. Ker vsakodnevno opravljajo dela z nekaterimi nevarnimi snovmi, morajo biti previdni pri njihovi uporabi.

Glede na to, da so večkrat izpostavljeni vnetljivim hlapom in lakom, zato morajo ravnati v skladu z navodili o varnosti pri delu. Avtoličarji iz Avtotehne Vis imajo izredno veliko znanja in kompetenc s področja merjenja, ročne obdelave kovin, vrtanja kovin in rezanja navojev. Znajo ustrezno pripraviti obdelovalno površino, nanesti premazna sredstva na površino in jih posušiti. Pri pripravi barve uporabljajo znanja o tako imenovanem niansiranju barv, o načinih določanja barvnih odtenkov, vrstah barv, načinih mešanja barv in tudi o postopkih končnega niansiranja. Uporablja pa še postopke piljenja, grobo in fino pilijo ravne ploskve ter poznajo posebne postopke finega piljenja. Dejstvo je, da avtoličarji pri svojem delu uporabljajo različna orodja in stroje.

Pri kitanju uporabljajo različne vrste poliestrskega kita

Pri kitanju obdelovalne površine uporabljajo različne vrste poliestrskega kita, ki ga nanašajo z orodjem za nanašanje kitov in papir za zakrivanje nebarvanih delov. Na obdelovalno površino z brizgalko nanašajo različne barvne mešanice. Po končanem postopku ličenja pa obvezno poskrbijo za nego obdelovalne površine. Pri tem uporablja različno avtokozmetiko. Ja, prav ste prebrali – tudi avtokozmetika obstaja in je zelo priljubljena med avtoličarji!

Če pa želite o tej tematiki izvedeti še več informacij, vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis – avtoličarstvo v Ljubljani in si o tem preberete še več!