Menjava gum Celje je aktualna tematika za vse tiste, ki želite opraviti menjavo pnevmatik v Celju ali njegovi okolici. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili vse informacije o tem, kje in kako potema menjava gum Celje. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Čas je za menjavo pnevmatik!

Verjetno veste, da zakon o pravilih cestnega prometa predpisuje, da morajo biti motorna ter priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem opremljena z zimsko opremo. Slednja je obvezna tudi v zimskih razmerah, ki se pojavijo zunaj omenjenega obdobja. Večina mehanikov navaja, da se je najbolje ravnati po temperaturah. Menjava gum Celje takoj ob 15. marcu ali po njem naj bo popolnoma vaša odločitev, vendar pa kljub temu velja upoštevati, da so zimske pnevmatike namenjene uporabi za vožnjo pri temperaturah do +7 °C, od tu navzgor pa so letne pnevmatike bistveno zmogljivejše. Bolj kot po koledarju se ravnajte raje po vremenskih razmerah. Vozila namreč morajo biti v primeru zimskih razmer opremljena z zimsko opremo tudi po 15. marcu. Poleg tega je mogoče v obdobju od konca februarja pa do sredine marca pričakovati, da se predvsem ponoči in v jutranjih urah temperature spustijo pod ledišče. Pri takšnih temperaturah so vozne lastnosti zimskih gum boljše, kot pa pri letnih pnevmatikah. Z menjavo torej ni potrebno preveč hiteti, saj zaradi hitrih vremenskih sprememb zimske razmere niso izključene niti v mesecu marcu. Na Agenciji Republike Slovenije za okolje celo navajajo, da lahko pri nas občasno zapade sneg celo v drugi polovici marca, aprila pa izredno redko. Kljub temu pomaga dejstvo, da sneg ne obleži dolgo. Ravno zaradi tega je pomemben faktor pri menjavi gum Celje tudi to, ali je potrebno v avto sesti ne glede na pogoje, ali pa se lahko pot preloži za nekaj časa.

Menjava gum Celje - optimizacija

Zakaj je vožnja z neizpravnimi gumami nevarna za vas in ostale udeležence v prometu?

V kolikor vaš jekleni konjiček v zimskih razmerah ne bo imel primerne opreme ali pa bo le-ta neustrezna in boste s tem ovirali promet na cesti, vas lahko policija tudi po 15. marcu kaznuje z visoko globo. Prejeli pa boste tudi 5 kazenskih točk. Če pa povzročite celo nesrečo, lahko kljub temu, da imate urejeno in sklenjeno avtomobilsko zavarovanje, zavarovalnica brez slabe vesti zavrne izplačilo škode. Na tem mestu vam še sporočamo, da vožnja z zimskimi gumami skozi celo leto nikakor ni priporočljiva. Zgradba gumine zmesi je namreč prilagojena nizkim temperaturam. Ob višjih temperaturah postanejo mehkejše, zato je obraba dosti večja. 

Menjava pnevmatik Celje - Najboljša lokacije je... ? - Web center blog

Kdaj je gume potrebno zamenjati za nove?

Obveščamo vas, da se za menjavo gum Celje odločite tudi ob morebitnih znakih obrabe. Tako boste preprečili pojav nezaželenih prometnih nesreč. Poskrbeli boste za večjo varnost na cesti in za zanesljivo upravljanje vašega prevoznega sredstva. Dobro je vedeti, da gume v dobrem stanju bistveno vplivajo na vašo varnost v prometu.

Menjava pnevmatik Celje - Najboljša lokacije je... ? - Web center blog

Če se morda sprašujete, kje v okolici Celja bi lahko opravili kvalitetno in hitro menjavo gum Celje, ki bi bila obenem tudi ugodna,  potem vam svetujemo, da se odpeljete v Avtotehniko Celje. K njim se odpravite čim prej in se na ta način izognite gneči ter čakalnim vrstam, ki nastanejo tik pred rokom za zamenjavo. V primeru, da potrebujete nove zimske pnevmatike, vam sporočamo, da tudi slednje lahko kupite v podjetju Avtotehnika Celje. Prodajni svetovalci vam bodo svetovali. Pomagali vam bodo izbirati med široko ponudbo gum najrazličnejših priznanih znamk. Pri njih vam ponujajo MOTRIO pnevmatike, ki imajo številne prednosti: odlično razmerje med kvaliteto in ceno, konkurenčno ceno in drugo. Poleg tega so vse Motrio gume proizvedene v Evropski Uniji. Gre za alternativno ponudbo pnevmatikam srednjega in tudi višjega razreda.

Za še več informacij o tej tematiki pa kliknite na zgornji odebeljeni napis. Že v naslednjem trenutku se boste znašli na spletni strani omenjenega podjetja, kjer lahko preberete tudi vse informacije o rezervaciji termina za omenjeno storitev.

Preberite tudi: