Nov Citroen C4 in njegove lastnosti ter prednosti vam bomo predstavili v nadaljevanju današnjega članka. Če želite spoznati to edinstveno vozilo, vas prijazno pozivamo, da nadaljujete z branjem. Za vas smo pripravili vse najbolj pomembne informacije o tem novem jeklenem konjičku!

Naslednik serije kombi limuzin

Nov Citroen C4 je častitljiv naslednik Citroenove serije kombi limuzin, ki imajo za seboj že 92 let preteklosti. Ja, prav ste prebrali – že toliko let se ukvarjajo z razvijanjem in izdelavo Citroen vozil. Slednja pa so izredno priljubljena povsod po svetu. Vedite, da se je od leta 1928 pa do danes zvrstilo kar deset generacij limuzin, ki so jih skupno prodali že več kot 12,5 milijona primerkov. 

To novo vozilo pa vsekakor izraža svojo notranjo in zunanjo drugačnost, in sicer z uspešno združitvijo naslednjih elementov: elegance, tekočih linij in dinamičnosti kombi limuzine, izstopajoče aerodinamične oblike karoserije, prefinjenih linij, prepoznavne grafične podrobnosti, nove prednje in tudi zadnja osvetlitve ter tudi moči in značaja SUV-ja. Ta namreč ponuja izredno velika kolesa, razkošne in izklesane linije. Nov Citroen C4 ima energičen in izrazen videz. Visok in izklesan je tudi njegov pokrov motornega prostora. Prednji del povzema najnovejše estetske zapovedi te znamke, med katerimi je prepoznavna osvetlitev v obliki črke V, dvonivojski žarometi in kromani logotip dvojne puščice. Ta je sicer razpotegnjena po celotni širini vozila. 

Tehnologija, ki jo ponuja nov Citroen C4

V nadaljevanju se bomo osredotočili še na tehnologijo, ki jo ponuja nov Citroen C4. V ospredju je 100 % LED Vision, ki je na voljo za dnevne luči, žaromete in tudi za meglenke. Avtomobil je opremljen s prav posebnim Citroenovim vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki. Ja, morda se sliši nekoliko zakomplicirano, vendar naj vam razložimo, kako deluje to dvostopenjsko vzmetenje. Ravno slednje namreč ponujajo vrhunsko stopnjo udobja in učinek leteče preproge za zagotovitev dobrega počutja v notranjosti, dinamične lege na cesti in voznega udobja. Poudariti moramo, da je delovanje vzmetenja odvisno od jakosti vzburjenja: pri rahli kompresiji in šibkem raztezanju, vzmet in amortizer istočasno nadzorujeta tako imenovane vertikalne premike brez posredovanja hidravličnih omejevalnikov.

To človeku daje občutek, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču oziroma deluje kot leteča preproga. Verjemite, da otroci ob tem občutku hitro zaspijo. Pri močnejši kompresiji in bolj močnem raztezanju, pa vzmet in amortizer delujeta istočasno s hidravličnimi omejevalniki. Slednji premik progresivno upočasnijo in tako  preprečijo nagle zaustavitve na koncu hoda. Hidravlični omejevalnik energijo absorbira in jo delno povrne. Pri tem torej ni nobenega odskoka in potniki so lahko enostavno, hitro ter popolnoma odmaknjeni od ceste.

Notranjost novega Citroena C4

Kot smo že omenili, nov Citroen C4 ponuja tudi zelo prostorno notranjost. To pa vsekakor potnikom (in sovozniku) nudi izjemno udobje. Predvsem na zadnjih sedežih je zagotovljeno veliko prostora v predelu kolen oziroma največ v svoji kategoriji “Best in Class” (198 mm). Notranjost je obogatena še s številnimi odlagalnimi mesti, kot na primer: 1 reža za odlaganje v naslonu na roke, nosilci za kozarce in še veliko več mest, ki jih voznik prav gotovo s pridom izkoristi. V vozilu sta uporabni največ dve vtičnici USB. Na voljo so še odlične rešitve za povezljivost: 10-palčni zaslon na dotik, Connect Play s funkcijo Mirror Screen, ki je združljiva s protokoloma Android Auto in še Apple CarPlay, brezžično polnjenje pametnega telefona, Connect Assist, storitev za klic v sili in klic avtomobilske asistence z geolokalizacijo ter še marsikaj drugega. 

Če bi si ta jekleni konjiček želeli ogledati v živo, vam svetujemo, da se zapeljete v Avtotehno VIS. Tam vas bodo z veseljem sprejeli, vam prisluhnili in vas vodili pri ogledu avtomobila. Poleg tega vam svetujemo, da se s tem vozilom – nov Citroen C4 zapeljete tudi na testno vožnjo in tako še bolje spoznate njegovo edinstveno delovanje.