Opel Corsa e je električni avtomobil, ki vas ne bo razočaral. Zagotavlja namreč osupljiv doseg 337 km (WLTP) in to kar brez vmesnega polnjenja. Z nekaj triki, kot so hitrost, osebni slog vožnje in ogrevanje si lahko tako zelo preprosto zagotovite maksimalni doseg s Corso-e. Čas polnjenja je odvisen predvsem od moči v vozilo vgrajenega polnilnika, polnilnega kabla ter vrste in tudi moči uporabljene polnilne postaje. Uporabite lahko tudi Oplovo vsestransko strategijo polnjenja, da ostanete prilagodljivi tako na krajših dnevnih vožnjah, kot tudi na daljših potovanjih. Vedite, da lahko napolnite baterijo svoje Opel Corsa e do 80 % v 30 minutah. Poleg tega se čas polnjenja lahko razlikuje glede na vrsto in moč polnilne postaje, zunanjo temperaturo na točki polnjenja in temperaturo baterije. 

Opel Corsa e

Več informacij

V nadaljevanju tokratnega članka smo za vas na enem mestu zbrali še več informacij o avtomobilu Opel Corsa e. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem, saj boste izvedeli veliko novega o tej tematiki. 

Nakup električnega avtomobila

Vedite, da se v zadnjih letih elektrika zares izplača. Ravno zaradi tega pa se izplača tudi nakup električnega avtomobila – Opel Corsa e. Obstajajo pa še bolj oprijemljivi razlogi za prehod na elektriko, to so: nizki splošči tekoči stroški zahvaljujoč nižji obdavčitvi in cenejšim servisnim pregledom, vladne subvencije za nakup ali zakup električnega avtomobila, ki olajšajo začetek in še finančna podpora za vašo stensko polnilnico. Baterija tega avtomobila je vgrajena pod prednjimi in zadnjimi sedeži. Tako lahko zagotavlja maksimalno prostoren prtljažnik. Poleg tega je težišče vozila postavljeno nižje, kar pa izboljša vozno dinamiko. 

Nakup električnega avtomobila

Opel Corsa e oprema

Opel Corsa e ima odlično vstopno stopnjo opreme. Vsebuje namreč: samodejno klimatsko napravo, zagon brez ključa in električno parkirno zavoro, paket preglednosti in osvetlitve vključno s samodejnim vklopom luči in brisalcev, notranje vzvratno ogledalo s samodejnim zasenčenjem in še samodejno zaviranje v sili pri mestni vožnji (uporablja radar – deluje tudi ponoči in zaznava kolesarje).

Športna zmogljivost

Ena izmed vodilnih značilnosti v tem razredu (Opel Corsa e) pa je njegova športna zmogljivost. Kar se tiče zabavne vožnje je ta novi avtomobil v prvi ligi: 0–100 km/h v 8,1 sekunde, ne da bi morali izbirati ustrezno prestavo in s takojšnjim navorom. Ponuja namreč povsem novo vrsto uživanja v vožnji! Poleg tega ima izredno tih elektromotor, s katerim boste aktivno prispevali k zmanjšanju onesnaževanja s hrupom in sproščeno uživali v vožnji. 

Športna zmogljivost

Vozni načini

Ponuja kar tri različne vozne načine, in sicer: športnega, eko in normalen način. Slednji nudi prefinjeno ravnovesje med zmogljivostjo in varčnostjo. Športni način zagotavlja maksimalno osupljivo vožnjo in vključenost z največjim navorom, športno odzivnim pospeševanjem in posebno dinamično umeritvijo krmiljenja. Zmogljivost, varčnost ali pa kombinacija obojega. Ta avtomobil ima ustrezen vozni način za vsak slog vožnje! Se strinjate, kajne?

Vozni načini

Sistem za regenerativno zaviranje

Opel Corsa e uporablja sistem za regenerativno zaviranje. Slednji zajema energijo, ki bi bila sicer pri zaviranju izgubljena. To energijo pa pretvori v elektriko za še večji doseg. Ko namreč prenehate pritiskati na stopalko za pospeševanje, sistem takoj začne s polnjenjem baterije. Naj še omenimo, da ta avtomobil zagotavlja popoln nadzor podatkov. Tako je vozniku omogočen preprosto razumljiv in intuitiven pregled pogojev pri vožnji in porabi energije, da se lahko zagotovi maksimalna učinkovitost in doseg. 

Sistem za regenerativno zaviranje

Nakup Opel Corse e

Nazadnje moramo povzeti, da lahko s tem jeklenim konjičkom uživate v popolni brezskrbnosti kot lastnik električnega ali hibridnega vozila. V kolikor so se vam ob branju tokratnega članka porajala vprašanja, vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in si o vozilu preberete še več. Če še vedno ne boste našli odgovora na vaše vprašanje, vam svetujemo, da pokličete v podjetje Avtotehna Vis, kjer vam bodo z veseljem pomagali pri nakupu Opla. Povprašajte jih tudi o načinih oziroma možnosti financiranja tega prevoznega sredstva. 

Želimo vam varne poti na cesti!

Preberite tudi: